top of page
רופא שיניים מטפל בילד עם סייעת

מה הקשר בין תזונה ובריאות הפה אצל ילדים?

הידעתם?? השיניים שלנו מתחילות להתפתח כבר ברחם אימנו ולכן מומלץ לנשים בהריון לשמור על השיניים והחניכיים מפני עששת ודלקות חניכיים כבר בתקופה זו.  כדי למנוע סיכויים לשיניים  כהות אצל העובר, ישנן תרופות האסורות לשימוש על נשים בהריון, לדוגמא,  אנטיביוטיקה מסוג  טטרציקלין ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא שיניים במקרים של נטילת תרופות.

בתחילת חייו התינוק ניזון מחלב אם או תחליפי חלב הכוללים מים, בהמשך הורים רבים נוטים לתת לתינוק בקבוק משקה ממותק או מוצץ טבול בריבה או דבש על מנת להרגיע או להרדים את התינוק. 

הרגל זה של הרגעת העולל על ידי תזונה מתוקה לפני השינה, עשוי לגרום לעששת חמורה אצל תינוקות המכונה "עששת הבקבוק" ולכן מומלץ להרגיל את הילדים מגיל ינקות לשתיים מים. 

השיניים החלביות מתחילות לבקוע בסביבות גיל 6 חודשים ועד גיל 2.5-3  מסתיים התהליך וכל 20 השיניים החלביות אמורות להיות בפה.  מומלץ להגיע לרופאת שיניים בגיל 3 על מנת לוודא שכל השיניים צמחו כנדרש.

על מנת לבנות שיניים בריאות יש צורך להעשיר את התזונה שלנו בויטמינים ומינרלים החשובים לגוף :

סידן - מקורות לסידן הם: ירקות ירוקים עליים (כמו ברוקולי) קטניות, טחינה גולמית ,שומשום מלא טחון, אגוזים, שקדים,עצמות דגים ועופות, חלב ומוצריו. כמובן יש לבדוק שאין רגישות לאחד המוצרים שצוינו.

ויטמין D - מרכיב נוסף חשוב בהגנה על השיניים שעוזר לגוף לשמור על רמת סידן תקינה בדם. ויטמין זה ניתן למצוא בשמן דגים, כבד.

פלואור- מינרל חשוב בהגנה על השיניים. הפלואור נמצא במים ,בעלי תה, במשחות שיניי ובמזונות רבים אחרים .

ולשאלת השאלות  - מהן ההמלצות לגבי אכילת ממתקים אצל ילדים? 

ניתן לתת לילד ממתק אחד פעם ביום. רצוי לתת מתוקים שאינם נדבקים לשיניים כדוגמת שוקולד אשר נשטף מהשיניים עם שתיית  המים לעומת סוכריות גומי או סוכריות טופי שנדבקות לשיניים ותורמות להיווצרות עששת.

לסיכום: חשוב להעשיר את התזונה בירקות, פירות ומזונות עשירים בסיבים תזונתיים ולהימנע ככל הניתן  ממתן משקאות מתוקים ודברי מתיקה לילדים ובכך לפתח הרגלי תזונה בריאים ונכונים. 

* הערה - אין במאמר זה להחליף המלצת רופא מטפל. 

bottom of page